Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.5.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Rölli ja metsänhenki on iloinen lasten fantasiaelokuva. Elokuva alkaa kun röllit marssivat metsään, jonka kylän ottavat omakseen. Käy ilmi että kylässä asuu Menninkäisiä, joita tietyt pahansuovat röllit sattuvat vihaamaan. Kohtalo puuttuu peliin ja Röllistä tulee kylänvanhin ja heimon päälikkö, joka saa mahdollisuuden vaikuttaa asioihin. Metsän tasapaino järkkyy ja Röllin tehtävänä on tasoittaa hyvän ja pahan vaaka plussan puolelle.

Rölli ja metsänhenki on eittämättä paras kotimainen fantasiaelokuva. Leffasta löytyy monipuolisuutta ja rekvisiitta on isolla budjetilla kasattua. Allu Tuppurainen osaa edelleen hommansa kilttinä ja hassuna Röllinä, mutta elokuvassa nähdään myös muita suomalaisia huippunimiä, kuten Peter Franzenia, Samuli Edelmannia, Kari Hietalahtea, Jussi Lampea… elokuvasta tuli paikoin mieleen Asterix, mutta toisaalta ei sittenkään. Roolit olivat minusta hienoja, ja näyttelijäsuorituksetkin loistavia eikä yhtään teennäisiä (mikä on epätavallista suomalaisissa elokuvissa). Kaikinpuolin hauska ja viihdyttävä elokuva – ei liian pitkäkään. Vaikka elokuva onkin perhe-/lastenleffa, suosittelen lämpimästi kaikille. DVD:ltä löytyy viittomakielelle käännetty versio, jonka katsoin Veeran kanssa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!