Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.5.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Sininen papukaija Blu salakuljetettiin poikasena Riosta Minnesotaan, jossa hän putosi pois kyydistä. Hänet löysi Linda-tyttö, joka otti papukaijan lemmikikseen aikuisikään asti. Blu:n ja Lindan viettäessä rauhallista elämää Minnesotan lumimaisemissa, tutkija löytää Lindan ja kertoo Blun olevan tyttöpapukaijan lisäksi ainoaa lajiaan. Linda päättää lähteä Rioon parittamaan Bluta, millä uskoo takavaavansa lajin säilymisen…

Rio on varsin värikäs ja tuore animaatioelokuva. Tykkäsin leffasta, vaikka juoni muistuttaakin erehdyttävästi Madagascarin ja muiden vastaavien leffojen kuvioita. Jesse Eisenbergin ääni sopii Blulle, vaikka siihen oli aluksi vähän totuttelemista Facebook-roolin myötä. Muissakaan rooleissa ei ollut moitittavaa. Pidin etenkin musiikkiosuuksista. Pieni tyttöni tykkäsi leffasta myös. Piristävä animaatiopläjäys koko perheelle.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!