Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.2.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Once Upon A Time In Norway on dokumentti varmaan maailman kuuluisimman black metal bändin Mayhemin tarinasta. Dokkari sisältää entisten ja nykyisten bändiläisten haastatteluja, kertomuksia black metallista, sen imagosta, bändiläisten asenteista, uskomuksista ja kaikesta muusta vastaavasta. Dokumentti kertoo tarkasti keskeisimmän black metallin historian.

Yllättävää huomata että nykyelämässä black metallin tekijät ovat täysin tai lähes normaaleja ihmisiä, lukuunottamatta paria poikkeusta (edesmenneet Dead aka Per Yngve Ohlin ja Euronymous aka í˜ystein Aarseth). Kiinnostava ja paljon valaiseva dokumentti black metallista ja sen synnystä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!