Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.5.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Dublinissa asuu mies, joka korjailee pölynimureita päivisin ja soittaa omia biisejään kadulla öisin. Miehen tapaa tsekkiläinen nainen, joka pitää miehen musiikista ja itsekin soittaa pianoa silloin tällöin….

Once on musiikillisesti hieno elokuva ja mielestäni ehkä enemmänkin musiikkivideotyyppinen kuin varsinainen elokuva – koko leffa on yhtä soundtrackia. Ei siinä mitään, biisit ovat upeita ja Oncen soundtrack on leffan katsomisen jälkeen vakikuuntelussa. Leffana olisin kuitenkin toivoinut tarinalta enemmän, sillä nyt se jäi vähän aukinaiseksi ja löyhäksi. Hieno leffa varsinkin musiikillisesti, mutta muuten osaltaan kohdallani pettymys.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!