Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.9.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Eletään toista maailmansotaa. Englantilaiset ja saksalaiset taistelevat Norjan ilmatilassa kun sekä brittiläisten että saksalaisten kone putoaa lumeen. Saksalaiset löytävät tiensä norjalaiseen metsästysmökkiin. Samoin britit. Keskellä sotaa miesten on tehtävä yhteistyötä selviytyäkseen…

Into the White on erilainen näkökulma toiseen maailmansotaan. Näyttely on hienoa ja on jännä katsoa elokuvaa, joka on norjalainen, mutta jossa on myös saksalaisia ja brittiläisiä näyttelijöitä. Leffassa puhutaan tasapuolisesti kutakin kieltä. Näyttely on taidokasta, Florian Lukasia muistankin nähneeni jossakin elokuvassa. Harry Potterin Ronina tuttu Rupert Grint näyttelee hyvin brittiläistä pilottiampujaa. Kelpo pala, suosittelen tsekkaamaan jos aihe kiinnostaa. Sotadraama, jossa on hieno opetus inhimillisyydestä ja ystävyydestä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!