Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.8.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Vuonna 1937 Japani valtasi Nanjingin, Kiinan silloisen pääkaupungin. Kiinalaisten sotilaiden menehtyessä ja paetessa japanilaiset sotilaat suuntasivat turhautuneisuutensa siviileihin. Niin naiset, lapset kuin ulkomaalaisetkaan eivät säästyneet japanilaisten julmuudelta…

”City of Life and Death” eli ”Nanjing! Nanjing!” on kuvaava ja graafinen vuonna 2009 valmistunut historiallinen sotaelokuva Nanjingin teurastuksesta. Elokuva ei ole tarinallisesti missään vaiheessa kovin miellyttävää katseltavaa, mutta se on äärimmäisen hienosti tehty. Jo pelkkä mustavalkoisuus tuo esille sodan harmauden ja raa’uuden. Näyttely on hyvää, tarina on ahdistavaa kuten pitääkin. Suositeltava elokuva, jos tykkää hyvin toteutetusta sota-ajan kuvauksesta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!