Elämäänsä kyllästynyt joulupukki ryyppää keikkojen välissä. Kun rikkaan perheen kotiin hyökätään, pukki joutuu keskelle ammattirikollisten ryöstöpuuhia. On aika tarkistaa kuka on tuhmien listalla…

Violent Night on aikuisten jouluelokuva, josta ei kannata hirveästi lueskella etukäteen. Stranger Thingsin Jim Hopper -poliisina tunnettu David Harbour on elokuvassa omiaan. Leffa on tavallaan kuin John Wickin, Nobodyn ja Yksin Kotona -leffojen sekasikiö-risteytys, mutta onpa muuten hyvä sellainen. Käsikirjoittajakaksikosta Josh Miller on mm. mainion norjalaisen mustan huumorin kauhun Død snø:n ja sen jatko-osan käsikirjoituksen taustalla. Tuotantotiimi on ollut mukana myös John Wickin ja Nobodyn tekemisessä, joten eipä mikään ihme että samoja viboja löytyy – kuitenkin niin, että leffa ei toista mitään tiettyä kaavaa. Suomalaiset sukujuuret omaava ohjaaja Tommy Wirkola on niinikään myös Død snø, Død snø 2, What Happened to Mondey ja Hansel & Gretel: Witch Hunters -elokuvien taustalla.

Elokuva itsessään on yllättävän hauska, osuu johonkin tiettyy nauruhermoon, jota ei voi selittää. Leffa sisältää myös sopivan ripauksen ennalta-arvaamattomutta, raakaa brutaalia väkivaltaa ja ronskia huumoria. Jos alapääjuttuja saisi piirun verran pienemmälle, elokuva voisi ansaita jopa täydet viisi tähteä, sen verran hyvää turpaanvetoa se on alusta asti. Lämmin suositus joulunpyhille.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!