Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 9.1.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Bill Lee on tuholaistorjuja. Eräänä työpäivänä tuholaistorjunta-aine loppuu kuitenkin kesken, ja Lee saa työnantajan vihat niskaansa. Samaan aikaan Billin vaimo on ruvennut käyttämään tuholaistorjunta-ainetta, ja muuttunut suorastaan narkomaaniksi. Poliisi ottaa Leen kiinni kielletyn aineen takia, vaikka Bill ei itse käytä ainetta huumeena. Pian käy kuitenkin ilmi, että torakat salaliittoleivat ihmisten kanssa, tuholaistorjunta onkin kaikkien tuntema huumausaine, ja kirjoituskoneet ovat isokokoisia ötököitä…

Naked Lunch on aivan liian sekava elokuva – siitä ei ota tolkkua Erkkikään. Ei siinä mitään, mutta leffa oli aivan liian tylsä ja huonosti rakennettu. Tuli mieleen hieman Waking Life, josta en tykännyt myöskään. Ötökät rupesivat pikkuhiljaa kyllästyttämään ja ärsyttämään, eivätkä näyttelijäsuorituksetkaan mitään huippuja olleet. Paitsi Ian Holmin osalta. Leffa on myös jollain oudolla kieroutuneella tavalla Naked Lunch -kirjan kirjoittaneen William S. Burroughsin biografia. Ymmärtäisin ehkä paremmin, jos olisin lukenut kirjan. Tai ehkä en siltikään.

  • Katsottu ja arvioitu : 9.1.2010 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!