Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.11.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

César työskentelee vahtimestarina taloyhtiössä. Kun muut asukkaat hymyilevät ja pälpättävät hänelle rutiininomaisesti joka aamu, César on ainoa joka ei ole iloinen – päinvastoin, César kärsii sisältä päin, eikä ole koskaan osannut olla iloinen. Se vähä mikä auttaa Césaria jatkamaan uuteen päivään, on saada muut onnettomaksi. Sairas ihastus talon pirtsakkaan neitokaiseen Claraan ajaa Césarin epätoivoisiin tekoihin…

Mientras Duermes (Sleep Tight) on piinaava pstkopaattitrilleri, ei niinkään psykologinen kauhuelokuva jota leffalta odotin. Ei siinä mitään, leffa on eliittiä juoneltaan ja näyttelyltään. Loppua kohden elokuva menee aina vain jännittävämmäksi ja järkyttävämmäksi. Elokuva on poikkeuksellinen monessakin mielessä, se avaa portit psykopaatin sielunmaisemaan kun kerronta ja päähenkilö on pahis alusta loppuun. Järkyttävä ja jopa shokeeraava, mutta kaiken sen arvoista. Enemmän kuin perus-kelpo trilleri.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!