Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.4.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Kaksi pientä lasta hylätään metsän keskelle pieneen mökkiin, josta lasten setä löytää heidät viiden vuoden kuluttua. Lapset ovat kärsineet eristyksissä olostaan siten että heidän kehityksensä ja puhekykynsä on kärsinyt. Psykiatri ottaa lapset hoiviinsa ja setä tyttöystävänsä kanssa saa huoltajuuden. Käy ilmi, että lapsia on kaitsenut ”Mama” tuon viiden vuoden aikana…

Mama on ihan jännittävä pehmokauhuleffa. Guillermo del Torolla on ollut näppinsä pelissä tuottajan pallilla ja se hieman näkyykin leffasta läpi. Elokuvassa on jotenkin tuttu tarina ja se sisältää jonkin verran epäkohtia, mutta on kokonaisuutena ihan katsottavaa kamaa. Game of Thronesin Jaime Lannisterina tuttu Nikolaj Coster-Waldau on leffassa hyvä. Pidin myös Jessica Chastainista. Ei niin ”pelottava” kuin olisin olettanut, mutta ihan jepa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!