Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 17.2.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Héctor remppaa vaimonsa Claran kanssa uutta taloaan. Hieman unettomuudesta kärsinyt Héctor löytää tavaroiden joukosta kiikarit ja alkaa tiirailemaan pihapensaikkoa. Lukuisien sattumien summana Héctor huomaa matkanneen ajassa tunnin taaksepäin…

”Timecrimes” on yllättävän älykäs aikamatkustuselokuva. Leffa on hieman kummallinen. Päähenkilöön samaistuttua tuli monta kertaa tuli kysyttyä itseltään kysymys ”olisinko minä tehnyt noin?”. Juonenkäänteiltään ja tapahtumakuvioiltaan elokuva on ihan huippua, ennalta-arvaamatonta jännitysnäytelmää alusta loppuun. Elokuva on hyvin rakennettu, näyttely on upeaa ja elokuva on kaikessa sekavuudessaan kiehtova. Hyvää espanjalaista scifiä, suosittelen tsiigaamaan jos aikamatkustus-aihepiiri on yhtään lähellä sydäntä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!