Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 30.1.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Dokumenttielokuva suomalaisesta black metallista.

Loputon Gehennan Liekki on kiehtova dokumentti suoamlaisen metallin alakulttuurista, black metallista. Leffa tuo hyvin esille piirteitä, jotka ovat vaikuttaneet black metallin kasvuun Pohjolassa. Olisin ehkä toivonut vielä laajempaa analyysia, useamman bändin haastattelua, katselmusta suomalaisen black metallin historiaan, jne. Ei sillä, dokkari toimii nykyiselläänkin.

Suoria mielipiteitä nykymusiikin tasosta, musiikista aatteena tai ilman aatetta ja kännin sävyttämää diipadaapaa. Kaikesta huolimatta parhaimpia bläkkisdokkareita mitä olen nähnyt. Olisi tosiaan voinut olla pidempi ja laajempi – ainoa puute. Miesten musiikkia, piste.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!