Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.5.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Eletään 1800-luvun Ranskassa, jossa orjuus vallitsee. Jean Valjean, orjuudesta vapautunut mies elää köyhyydessä ja karkaa ehdonalaisestaan, jolloin joutuu lopun elämäänsä armottoman poliisimies Javertin jahtaamaksi. Valjeanin päästyä orjuuden ikeestä uuden identiteettinsä myötä hän törmää epäonnen runtelemaan ilotyttöön ja joutuu samalla Ranskan vallankumouksen keskelle…

Les Misérables on uusin elokuva-adaptaatio suhteellisen kuuluisasta teoksesta. Leffana elokuva on musikaali, vieläpä sellainen jossa ei oikeastaan paljon puhuta. Kaikki vuorosanat lauleskellaan ja jossain vaiheessa rupeaa jopa tympimään. Odotettavissa kyllä. Näyttely (=laulaminen) on ihan jees, vaikka Russell Crowen kieunta välillä jopa huvittaa. Ihan katsottava pätkä, dramaattinen, erilainen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!