Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.4.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Alice Palmer katoaa. Perhe ei pysty hyväksymään teini-ikäisen Alicen poismenoa, ja vaikka todisteet ja yleiset olettamukset kertovat muuta, toivo on aina läsnä. Pian Alicen vanhassa huoneessa alkaa tapahtua kummallisuuksia. Perhe alkaa tutkimaan näitä yliluonnollisia ilmiöitä, ja saa vastauksia muutamiin kysymyksiin…

”Mockumentary”, eli myyttiin perustuva amerikkalainen pseudodokumentti Lake Mungo ei ole kauhuelokuva. Se on hädin tuskin edes trilleriä. Sanoisin leffaa enemmänkin dokumentiksi puetuksi draamajännäriksi. Oli mikä oli, se oli paljon huonompi kuin mitä odotin. Leffan näyttely on ihan ok, mutta sisältää paljon puutteita. Jos tyttären poismeno oli kerran niin traagista, missä kyyneleet? Leffa loppui myös huonosti, ja käteen jäi vain ”tässäkö kaikki?” -fiilis.

Elokuva osaa kuitenkin luoda kihelmöivää jännityksen fiilistä. Itse olen sitä mieltä että niinsanotut ”haamukuvat” ovat inhottavia, olivatpa ne sitten totta tai ei. Jotenkin aina kun katsoo valokuvassa olevaa ”haamua” tuntuu siltä kuin se liikkuisi, vaikka todellisuudessa kuvassa esiintyvät asiat pysyvät vain paikallaan. Tulee aina olo kuin pikkupoikana katselisi huoneen varjoja sängystä ja tuntui kuin varjot muodostaisivat hahmoja, vaikka todelisuudessa mitään ei tapahtunut. Leffa oli sinänsä viihdyttävä ja kiinnostava loppuun asti, vaikka se oli kokonaisuutena pliisu ja ehkä jopa tylsä. Katso matalin odotuksin niin saatat saada leffasta jotakin. Ehkä et.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!