Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.11.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Eletään vuotta 2006. Brittisotilaat ovat Kajakissa päivystämässä. Pieni tiimi lähtee alas vuorenrinnettä ja päätyy solaan, jossa eräs sotilaista astuu maamiinaan. Käy ilmi että kyseinen paikka on miinakenttä…

Kajaki on yksi jännittävimmistä sotaleffoista, joita olen nähnyt sitten Pelastakaa Sotamies Ryanin. Leffa on piinaavan brutaali ja todellinen, eikä ihme, sillä se perustuu tositapahtumiin. Näyttely on hyvää ja elokuvassa on hilpeitäkin hetkiä. Taitava osoitus siitä, että sotaleffa voi olla järkyttävä ja jännittävä ilman että nähtäisiin yhtäkään tulitaistelua. Karmeaa ja piinaavaa katsottavaa, mutta elokuvana erittäin hyvä. Suosittelen, jos vähänkään pidät sotaleffoista.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!