Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 18.11.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Yliopiston kesken jättänyt Steve Jobs ryhtyi kehittelemään tietokoneita, jolloin hänestä tuli Applen perustaessaan kaikkien aikojen yrittäjä…

Jobs on elokuvana silkka pettymys. Leffa käsittelee Steve Jobsia melko pinnallisesti keskittyessään turhiin ihmissuhdekuvioihin ja kärjistettyihin luonteenpiirteisiin. Odotin innolla Apple-yrityksen kehityksen näkemistä elokuvantekijöiden silmin, mutta sainkin puuduttavan kaksituntisen joka eteni hyvin hitaasti ja loppui sitten kesken kaiken. Joitakin pääpointteja tuotiin esille, mutta jotenkin niin väärällä tavalla.

Trailerimainen soundtrack oli ärsyttävä ja elokuva suorastaan kyllästytti. En ole lukenut mitään Jobsista kertovia kirjoja, mutta sen verran tiedän kuitenkin että elokuva on puutteellinen, eikä oikein osaa antaa kunniaa Jobsille senkään vertaa kuin pitäisi. Miksi ohjaajan puikoissa oli joku nevöhööd Joshua Michael Stern ja käsikirjoittajana yhtä tuntematon Matt Whiteley? Tästä olisi voinut tulla kaikkien aikojen elokuva, harmi että menivät pilaamaan. Pfffft!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!