Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Natsien valloittamassa Ranskassa Toisen Maailmansodan ollessa käynnissä, pieni joukko amerikkalaisia juutalaisia tappaa natseja raa-asti, mm. asein, pesäpallomailalla, ja skalpeeraamalla sotilaiden päänahat. Ryhmä tunnetaan nimellä ”The Basterds” (”paskiaiset”). Samaan aikaan valmistetaan suurta natsielokuvaa, ja ranskalainen nimensä muuttanut juutalainen saa mahdollisuuden kostaa natseille pitämällä natsien elokuvaillan pienessä teatterissaan…

Oli kyllä ihan Quentin Tarantinon näköinen elokuva. Ei vain sillä että se käsitteli jälleen kostoa, vaan se oli myöskin raaka. Leffa on selkeästi yliarvostettu, sillä ainakaan minun mielestäni se ei ollut viiden tähden arvoinen. Elokuvassa oli liikaa puhetta, ja liian vähän toimintaa. Elokuvassa oli paljon tarantinomaista mustaa huumoria, eli leffassa pystyi nauramaan raakuuksille ja ”huonoille” repliikeille. Brad Pitt ei ollut niin hyvä kuin mitä odotin… oli semmoinen vaikutelma että hän olisi näytellyt elokuvassa vastoin tahtoaan. Mutta ihan hyvä se kai oli. Ei ainakaan mikään kovin huono. Katso pois.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!