Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.9.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Ruth on masentunut lähihoitaja, joka on kyllästynyt elämäänsä idioottien ympärillä. Ruthista tuntuu että ihmiset hänen ympärillään ajattelevat vain itseään ja ovat mulkkuja toisilleen, eikä hänestä tunnu hyvältä elää. Kun kämppä ryöstetään ja poliisikin käyttäytyy häntä kohtaan huonosti ja kädettömästi, Ruth päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä oudon naapurinsa avustuksella…

Netflixin luotsaama ”I Don’t Feel at Home in This World Anymore.” vaikuttaa päällisin puolin mielenkiintoiselta indiefilkalta ja sitä se onkin. Näyttelijöissä nähdään pääosaa esittävän vähän tuntemattomamman Melanie Lynskeyn lisäksi tunnetumpi nimi, Elijah Wood. Leffa on upean oivaltava, todella mustan ja makaaberin huumorin omaava, väkivaltainen pläjäys.

Hahmokehitys ja tunnelma on samaan aikaan synkkää, mutta ratkiriemukasta. Mustan huumorin ystävänä pidin todella, todella paljon. Leffa, joka ei sovi kaikille, mutta minulle osui ja upposi. Sisältää myös jonkin verran arvoitusta, mikä pisti miettimään loppuun saakka. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!