Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.1.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Kerran ihmiset ja lohikäärmeet elivät sovussa. Sitten ihmiset valitsivat maat ja meret, ja lohikäärmeet valitsivat tuulen ja tulen. Nyt maailman tasapaino järkkyy kun ilkeä velho ryöstää vallan itselleen. Samalla Arren-nimisen pojan valtaa pimeys, ja hän tappaa isänsä. Arrenin löytää velho nimeltä Haitaka, joka lähtee retkelle muuttamaan maailman tasapainon taas hyväksi…

Goro Miyazakin ohjaama Studio Ghibilin tuotos ”Maameren tarinat” on visuaalisesti hieno piirretty animaatioelokuva. Leffan tarina on ihan jees, ja hahmotkin kiinnostavia. Tykkäsin erityisesti siitä miten leffassa kuvattiin pahuutta. Elokuva oli myös yllättävän jännittävä. Leffa oli jostain syystä kuitenkin hieman tylsä, enkä tajunnut loppuratkaisua. Lievästä vaikeaselkoisuudestaan huolimatta kokonaisuutena kuitenkin katsottava pätkä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!