Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 17.3.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Fucking í…mål kertoo kahdesta teini-ikäisestä tytöstä, jotka asuvat pienessä ruotsalaisessa pikkukaupungissa nimeltä í…mål. Elin on kaunis ja yksi koulu suosituimmista tytöistä. Elin on tylsistynyt ja rajojaan kokeileva nuori nainen. Agnes taas on vaatimaton, ujonpuoleinen ja kaveriton tyttö, joka on salaa ihastunut Eliniin. Kun Agnes ja Elin tapaavat vahingossa, tyttörakkaudesta tulee totta. Suhde johtaa kuitenkin ongelmiin, kun 14-vuotiaan Elinin lähipiirissä ällöksytään ja vierastetaan lesboutta, eikä Elin muutenkaan tahdo paljastaa mitään suhteestaan Agnekseen vaan menee piiloon valheen verhon taakse. Valheet johtavat ongelmiin ja särkyneisiin sydämiin…

Yllättävän hyvä elokuva, vaikka käsittelikin hieman arkaa aihetta. Fucking í…mål on ennen kaikkea kuvaus kapinoivan ja rajojaan kokeilevan teinin stereotypiasta, mutta heittää myös ilmoille kiistellyn kysymyksen: Voiko tyttö ihastua tyttöön? Elokuva kertoo myös erilaisista teineistä, sillä Agnesin ja Elinin luonteiden välillä on iso kontrasti. Näyttelijäsuoritukset olivat kerrassaan ilmiömäisiä. Pystyin osaltani samaistumaan Agnekseen, koska hänellä oli loppupeleissä hyvin sympaattinen ja rauhallinen luonne, kuten minullakin. Kelpo elokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!