Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.8.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Eletään maailmassa, jossa ihminen on kuin kone – jokaisella on oma taajuutensa. Koulussa parhaiten pärjäävät ovat korkeataajuuksisia, epäonnistet matalataajuuksisia. Tunteita ei ole olemassakaan. Zak on hieman poikkeava, koska kokee rakkautta Marieta kohtaan. Koskea ei saa ja kanssakäyminenkin rajoittuu vain yhteen minuuttiin. Kuinka käy, kun Zak kokeilee yhteiskunnan asettamia rajoja…

”Frequencies” on yksi mielenkiintoisimmista elokuvista vähään aikaan. Se on idealtaan erittäin haastava, eikä leffa aukea ensimmäisellä katselukerralla niin paljon kuin voisi odottaa. Primerin ja Donnie Darkon tapaan on hieman vaikea hahmottaa mitä oikein tapahtuu. Äkkiseltään luulisi sekavaksi, mutta filosofiset ajatukset käyvät järkeen kun niitä lähtee päässään avamaan. Toisen katselukerran vaativa, mainio brittiscifipläjäys, jossa mukana hieman romantiikkaakin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!