Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.1.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Fifty Dead Men Walking perustuu Martin McGartlandin tositarinaan. Martin liittyi 70-luvulla IRAan, eli Irlannin rebublikaaniseen armeijaan, josta hän kavalsi tietoja brittiläisille. Brittiläiset ja irlantilaiset olivat ”sodassa”, kun Irlanti halusi olla oma itsenäinen paikkansa. Elokuvan otsikko ”50 miestä” viittaa niihin henkiin jotka Martin on mahdollisesti pelastanut…

En oikein pidä tällaisista elokuvista. Leffa oli liian sekava ja vaikeasti ymmärrettävissä. En pitänyt roolihahmoista, enkä miljööstä. Ben Kingsley oli kerrankin ihan hyvä. Elokuva ei ollut oikein minun makuuni – se oli liian draamamainen ollakseen toimintatrilleri. Pitäisin elokuvaa pelkkänä draamaelokuvana, tai jopa biografiana. Luulisin että tämä pätkä sopisi paremmin Irlannin historiasta kiinnostuneille. Aksentti elokuvassa oli silti very nice.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!