Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.12.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Joukko kiipeilijöitä lähtee valloittamaan Mount Everestiä Adventure Consultants yrityksen turvin kun kesken alastulon alkaa hirvittävä myrsky…

Everest on dramatisointi vuoden 1996 Everest-kiipeilyreissusta, jota johti Adventure Consultantsin Rob Hall. Kiipeilyleffat ovat aina kiinnostaneet, joten tälle elokuvalle oli kovat ennakko-odotukset. Elokuva on jännittävä alusta loppuun saakka, eikä ylilyöntejä synny. Vaikka näyttelijäkaarti on priimaa, ei ketään hahmoista korosteta liikaa. Jopa Jake Gyllenhaalilla on melko huomaamaton osa kokonaisuudesta. Elokuva on huippu myös siinä mielessä, että se on oikeasti kuvattu Everestin liepeillä. Kuvauksen aikoihin tapahtui tuhoisa lumivyöry vuonna 2014, joka tappoi 15 sherpaa, joten täytyy nostaa hattua kaikille alaa yrittäville. Pysäyttävä ja jännittävä seikkailutrilleri, joka ilmeisesti vastaa yllättävän hyvin todellisuutta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!