Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.11.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Eletään vuotta 2154, jolloin maapallo on ylikansoittunut ja täynnä ongelmia. Avaruudessa sijaitsee Elysium, rikkaiden maan asukkien paikka, jossa on oma ilmakehä. Kun pikkurikolliset kuten Max himoitsevat matkustamista paratiisiin, pysäyttäväksi tekijäksi osoittautuu porhojen vastaisku…

Elysium on puitteiltaan hieno futuristinen scifiäksöni. Matt Damon ja muutkin osaavat hommansa ja leffa on visuaalisesti hieno, mutta tarina jää jotenkin pettymykseksi. Juoniaukkojakin löytyy jonkin verran. Tykkäsin elokuvan viihdyttävyydestä ja tietynlaisesta omaperäisyydestä, mutta muuten elokuva jää vähän löyhäksi. Kokonaisuutena erittäin mukaansatempaavaa viihdettä, mutta jotain oleellista jäi puuttumaan. Kuitenkin ihan jepa. Kai.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!