Amerikkalainen musiikki-ikoni Elvis Presley saa alkunsa, kun hänet nostaa maailman tietoisuuteen managerinsa ”eversti” Tom Parker…

Elvis on elokuvauutuus Moulin Rouge!:n, The Great Gatsbyn ja Romeo + Julietin ohjaajalta, mestari Luhrmannilta. Olen tykännyt miehen jokaisesta elokuvasta. Elvis uppoutuu Elvis Aaron Presleyn elämään lapsesta aina kuolemaan saakka ja tekee muusikkosuuruudelle kunniaa. Pidän erityisesti siitä, että elokuva tuo myös nurjat puolet esiin manageri Tom Parkerin osuutta vähättelemättä. Luhrmannilla on jopa neutraali ote näkökulmiin, sillä vaikka kerronta tapahtuukin hyvin poikkeuksellisella tavalla, katsoja saa päättää itse.

Välin räppibiisit eivät mielestäni sovi elokuvaan, tilalla olisi voinut olla enemmän ajan kuvaa. Kacey Musgravesin versio kappaleesta ”Can’t Help Falling in Love” on kuitenkin mestariteos ja sopii elokuvaan hienosti. Austin Butler näyttelee elokuvassa uskottavasti ja jopa laulaa kohtaukset itse. Uskomaton näyttelijä. Tom Hanks on liian sätkynukkemainen, vähän kuin ylimaskeerattu Jared Leto Paolo Guccina House of Guccissa. Pikkupuutteistaan huolimatta Luhrmann on luonut äärimmäisen hyvän biografian. Lämmin suositus.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!