Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.7.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Eletään tulevaisuutta katastrofimaisen maailmanlopun jälkeen. Ihmiset on jaettu erilaisiin osastoihin, jotka lokeroivat ihmistyypit oikealle alalle ja polulle elämässä. Lapset syntyvät vanhempiensa osastoihin, mutta teini-iässä he käyvät läpi testin joka osoittaa heidät oikeaan paikkaan. Trisin tulos on epäselvä ja hän on niinsanottu pelätty ”divergentti”, joka ei kuulu mihinkään osastoon. Trisin pitää peitellä ominaisuuttaan, koska yhteiskunta haluaa divergenteistä eroon…

Divergentistä tulee häiritsevän paljon mieleen Nälkäpeli. Teininäyttelijät menettelevät ja elokuva on kaikin puolin viihdyttävää settiä. Jai Courtneyn karsima toimii yllättävän hyvin pahanaaman roolihahmossa. Ei hassumpaa, vaan ei ihan kokonaisuutena onnistunut sytyttämään edes näin randomleffana. Vaimo tykkäsi enemmän. Kaiken kaikkiaan ihan ok ja mukavan monipuolinen pläjäys scifiä ja teinihömppää.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!