Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.12.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Professori Gru on rikollisnero, joka jää nuoremman rikollisnörtin Vektorin varjoon. Gru suunnittelee vuosisadan ryöstön – hän aikoo nimittäin varastaa kuun taivaalta. Tähän hän tarvitsee kuitenkin pienennyssäteen, jonka Vektori on varastanut. Vektorin läpäisemättömän torjuntalaitteiston läpäisemiseksi Gru adoptoi keksejä myyvät kolme tyttöä, jotka muuttavat kaiken…

”Itse Ilkimys” on hauska, viihdyttävä, ja herttainen koko perheen animaatioelokuva. Leffassa on omaperäisiä ja kivoja hahmoja. Tykkäsin etenkin hulvattoman söpöistä kätyreistä, noista keltaisista pienistä liian nopeasti kimittävistä otuksista. Animaatiotyö ja ääninäyttely on taitavaa, ja löytyypä elokuvasta hieman scifinpoikastakin. Elokuvasta tykkäsi myös hieman alle kaksivuotias tyttärenikin. Suosittelen kaikille lämpimästi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!