Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 27.8.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Light Turner on älykäs nuori opiskelija, jonka hyppysiin putoaa taivaalta mystinen muistivihko ”Death Note”, ohjeistuksen kera. Riittää että tietää ihmisen nimen ja kasvot ja jokainen jonka nimi kirjoitetaan kirjaan kuolee…

Death Note on adaptaatio yhdestä Japanin suosituimmasta mangasta ja animesta, Desu nôtosta. Mangaa en ole lukenut, mutta animen olen katsonut pari kertaa ja myös kaikki elokuvat aiheesta. Leffa-adaptaatiot eivät ole olleet kovin hyviä (myöskään japanilaiset), joten tästäkään minulla ei ollut suuria odotuksia.

Netflixin lanseeraama Adam Wingardin ohjaama Death Note menee suoraan asiaan ja on enemmän nuorisolle suunnattu Hollywood-elokuva, jonka tehosteet muistuttavat lähinnä Final Destination -meininkiä. Wingardin elokuvat eivät ole kaikki olleet pettymyksiä, esim. Blair Witch (2016), You’re Next ja The Guest olivat katsottavia.

Minua ei haittaa, vaikka Ryukia ja Wataria lukuunottamatta kaikki hahmot ovat muunnelluita versiota, onhan kyseessä kuitenkin jenkkiformaattiin pakotettu adaptaatio, eikä suora remake. Death Note on yksi vaikeimmista aiheista elokuvan muotissa, sillä kokonaisen sarjan keskeiset tapahtumat on vaikea tiivistää puolitoistatuntiseen formaattiin. Olen sitä mieltä, että Death Note ei toimi elokuvana.

Tässä versiossa Death Notea tökkii eniten näyttely, sekavuus ja uudet hölmöt ideat, jotka eivät lisää mitään tarinaan. Jotenkin turha elokuva, joka entistä enemmän erkaannuttaa jenkkejä originaalista. Suosittelen katsomaan vuonna 2006 valmistetun animen, se on aivan huikea sarja myös heille, jotka eivät animesta muuten välitä. Traileri ja jopa kokonaisia jaksoja löytyy katsottavana Youtubesta.

Lopputuomiona: kyllähän tuon katsoi. Wingardin Death Note ei ole elokuvana huonoimmasta päästä, vaikka sitä kovasti lytätäänkin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!