Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Richard ja Anthony ovat veljeksiä. Anthony on kehitysvammainen, ja Richardin lähtiessä armeijaan kylän hullut huumediilerit käyttävät häntä räikeästi hyväkseen. Richard palaa armeijasta, ja lähtee kostamaan miehille, jotka tekivät vääryyttä hänen veljelleen…

Varsin hienosti toteutettu elokuva. Pidin kuvaustavasta, ja leffan omaperäisyydestä. Täytyy sanoa, että rakastan tuota syvää brittiaksenttia – pelkät dialogit tekivät elokuvasta katsomisen arvoisen. Pidin myöskin juonesta. Osasin hieman jopa samaistua Richardiin, sillä kyllä itsekin olisin raivoissani. Pelkkä ajatuskin vammaisten ihmisten sorrosta raivostuttaa. Hieno – vaikkakin hieman brutaali – brittiläinen trillerimäisiä ominaisuuksia omaava psykologinen rikosdraama.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!