Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.6.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Dicky on pieni poika, jonka perhe on kovin köyhä. Pojan äiti on kuollut ajat sitten, ja isä raataa niska ruvella leipänsä eteen. Koulussa menee huonosti kun kaikki kiusaavat. Dickyn luokkatovereilla on robottilelu, jota kutsutaan CJ2:ksi. Dickykin tahtoisi samanlaisen, mutta kun ne ovat niin kalliita eikä perheellä ole koskaan leluun varaa. Kaatopaikkaa tonkiessaan Dickyn isä löytää kummallisen lelun, joka osoittautuukin paljon paremmaksi kuin CJ2. Dicky nimeää sen CJ7:ksi…

CJ7 on ihastuttava koko perheen elokuva. Pidin älyttömästi elokuvasta, vaikka joissakin kohdissa tietokoneanimaation jälki näkyi vähän liian selvästi. CJ7 on suloinen, mielestäni vetää melkein vertoja Pixarin kestosuosikille Wall-E:lle. Tarina on myös koskettava, niinkin liikuttava että rupesin elokuvan aikana pillittämään. Pitkäkään elokuva ei ole, joten ei pääse taatusti kyllästymään. Upea ja erilainen lastenelokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!