Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.1.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Brendan asuu kaupungissa, jossa huumeet ja väkivalta ovat arkipäivää teinien keskuudessa. Brendanin edelleen rakastama ex-tyttöystävä Emily katoaa mystisesti ja Brendan lähtee jäljittämään häntä…

Brick on hidas ja kiemurainen draamaelokuva. Leffa ei sisältänyt jännitystä ja rikosta niin paljon kuin olin odottanut. Joseph Gordon-Levitt on varma tällaisissa rooleissa ja Nora Zehetner on aika söpö! Harmi että Emilie de Ravinia näkyi niin vähän ruudulla. Ihmissuhdekuvioita, kimurantteja käänteitä ja hyvähköjä näyttelijöitä sisältävä matalan budjetin teinileffa. Sopii ehkä paremmin naispuolisille katsojille suuren draamapitoisuuden ja vähäisen toiminnan ja jännäilyn vuoksi. Kyllästyttävä ja yllättävän ennalta-arvattava muka-fiksu hömppäleffa ilman päätä ja häntää… plussaa kuitenkin upeasta nostalgisen tunnelman luovasta soundtrackista.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!