Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.11.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Tämän ja The Caven katsottuani maailmani mullistui. Delfinaariot ja Sea Worldit boikottiin saman tien! Hävettää, että vein joskus tyttärenikin katsomaan sellaista valheshowta. En ole hippi enkä aktivisti, mutta tiedän mitä on toisen rääkkääminen ja suoranainen julmuus. Miekkakalat ja delfiinit kun kuitenkin ovat todistetusti ihmisen kaltaisia ominaisuuksiltaan ja käyttäytymiseltään – ei kun korjaan, paljon parempi, ”puhtaampi” laji läpimätään ihmispaskakasaan verrattuna.

Tämä dokkari teki minut samalla vihaiseksi, mutta myös surulliseksi. Pelkästään sanomaltaan leffa on hyvä, mutta dokkari on myös tehty hyvin. Dokkariksi errittäin jännittävä ja asiat on tuotu hyvin esille. Suosittelen monestakin syystä. Katso myös The Cove. Must-see.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!