Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.5.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Maailmanloppu oli ja meni, ja yksinäinen mies Eli vaeltaa läpi raunioitunutta maata. Eli suuntaa länteen, jossa hän uskoo löytävänsä täydellisen turvapaikan kallisarvoiselle kirjalleen. Kirjan uskotaan sisältävän ihmiskunnan pelastuksen salaisuuden. Vastaan tulee kuitenkin kylä, joka on täynnä roistoja. Kylän johtaja Carnegie etsii kirjaa keinolla millä hyvänsä…

The Book of Eli on kokonaisuutena viihdyttävä elokuva, mutta leffa sisältää liikaa epäkohtia, epäloogisuuksia, ja epäjohdonmukaisuuksia. Juoni on perusperiaatteeltaan liian kristillisellä pohjalla, mutta sisältää silti niin paljon ristiriitaisuuksia; tästä ei moni pidä. Imdb:n arvosteluja lukiessa rupeaa ihan naurattamaan, ja ymmärtää elokuvan karseat epäkohdat.

Jos jätetään kuitenkin epäkohdat huomiotta, leffa oli jännittävä ja melko helposti seurattava. Juoni oli kuitenkin turhankin typerä, eikä oikeastaan mitään asiaa selitetty tarpeeksi, tai loppuun asti. Leffan näyttelijät olivat hyviä, ja Denzel Washington sopii täydellisesti tällaisen ”uskovaisen” rooliin. Leffa on ärsyttävän harhaanjohtava, sillä maailmanloppu-scifin sijaan se tarjoaa pelkän perus-evankeliumin sanoman hieman ristiriitaisen modernina versiona…

Moni kohtauksista on jopa naurettavia, enkä etenkään loppuun ollut tyytyväinen. Silti pidin jostain syystä kokonaisuudesta. Ehkä ne taistelukohtaukset riittivät sitten, en tiedä. Elokuva oli loppupeleissä hieman samaa kastia The Roadin kanssa, myös miljööltään, mutta silti sanoisin että tämä oli jopa hitusen Roadia parempi. Tiedä sitten. Polarisaatioefektit alkoivat ajoittain kyllästyttää. Katsottava elokuva kuitekin, mutta ei mikään hyvä, eikä huono.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!