Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 25.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Trevor opiskelee on rankasti kiusattu lukiolainen, joka on kiusaajien ansiosta saanut huonon hylkiön maineen koko lukiossa. Syvästi masentunut, itsetuhoinen ihmisvihaaja -Trevor suunnittelee kouluampumista, mutta viranomaiset saavat Trevorin kuvaamat videot käsiinsä ennen H-hetkeä, vain pahaisen näytelmäkurssin videolopputyön aiheuttaman kohun ansiosta.

Trevor on aiemmin uhannut koulua pommilla, joten koulussa on äärimmäisen korkeat turvatoimet. Näin ollen draamakurssin vetäjän Val Duncanin luotsaama ”Bang Bang, You’re dead” -näytelmä laitetaan pannaan, ja näytelmäkerholaiset joutuvat harjoittelemaan näytelmäänsä jossain muualla. Ei kestä kuitenkaan kauaa kun koko kaupunki on näytelmää vastaan. Lopulta kaikki kärjistyy siihen miten koulukiusaaminen, ja kouluampumiset saataisiin lopetettua…

Yllättävän hyvä elokuva! Harvemmin nähty Ben Foster on tässä elokuvassa ilmiömäinen! Elokuva oli jännittävä, sillä se otti kantaa hyvinkin arkaan (ja elokuvamaailmassa näköjään suosittuun aiheeseen) aiheeseen – nimittäin kouluampumisiin. Ja mikä parasta, elokuva keskittyy siihen miten kouluampumisia tai väkivaltaa ylipäätään kouluissa voisi ehkäistä.

Suosittelisin tätä elokuvaa ihan kaikille viranomaisille, poliisille, valtiolle, ym, sillä se valaisee selvästi jutun juuren – kouluampumisia ei todellakaan ehkäistä etsimällä tyypillisen stereotyyppisen kouluampujan profiilia, valvomalla/tiukentamalla aselupia, tai kiristämällä lakeja. Ei. Kouluampumisia ehkäistään parhaiten puuttumalla koulukiusaukseen, ja nuorten henkiseen tilaan, ja siihen mikä aiheuttaa nuorten henkisen pahoinvoinnin.

Jo näkemistäni kouluammuntaelokuvista (olen nähnyt jo ainakin 4; Zero Hour, The Elephant, Klass, …) tämä otti eniten kantaa asiaan, ja erittäin valaisevasti, mikä on todella hyvä juttu. Elokuva puuttuu kiusaamiseen ja masennukseen. Uskomatonta, että kaikki lähti simppelistä näytelmästä. Ben Fosterin lisäksi Tom Cavanaghin roolisuoritus on huikea. Suosittelen katsastamaan tämän.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!