Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 31.1.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Eletään tulevaisuutta, jossa maapallon pinnalla ei ole enää turvallista elää. ROC:n valmistamat Pilgrim-robotit ovat auttaneet ihmisiä pärjäämään kautta aikojen. Jacq Vaucan on ROC-vakuutusagentti, joka pitää huolta siitä että ROCin robotit edelleen toimivat oikealla tavalla, eli 1. eivät tee pahaa ihmisille, 2. tottelevat ihmisiä ja eivät kehity. Kun kadulta löytyy robotti, jolla on tietoisuus, Jacq kyseenalaistaa elämän.

Autómata alkaa lupaavasti. Mielenkiintoista, soljuvaa scifidraamaa. Luvattua trilleriä tämä ei juurikaan ole. Antonio Banderaksella on erilainen rooli ja äkkiseltään tuntuu että hän ei oikein sovi rooliin. Kokonaisuus on vähän hujan hajan ja vasta loppuvaiheilla alkaa ottamaan jotakin tolkkua. Tyylikäs kokonaisuus, mutta paletti on hieman hukassa. Olisi voinut olla parempikin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!