Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.2.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Eri puolille maapalloa laskeutuu 12 mystistä yli 400 metrin korkuista avaruusalusta. Kielitieteilijä-kieltenopettaja Louise Banks kutsutaan tulkitsemaan aluksessa elävien puhetta ja kirjoitusta. Työ johtaa jännän äärelle…

Arrival on hidastempoinen, elämää suurempi scifielokuva. Odotin elokuvaa pitkään ja se osoittautuikin oikeaksi elämykseksi. Soundtrack on huikea, Amy Adamsin sekä Jeremy Rennerin näyttely erinomaista. Forest Whitakerista en ole pitänyt sitten The Last King of Scotlandin, mutta hänkin suoriutui tässä mainiosti.

Leffa on jotenkin synkkä ja jollain tapaa äärimmäisen surumielinen. Pidän siitä, miten elokuva käsittelee aikaa, jopa niin, että aivoon sattuu. Aikakäsitys elokuvassa on niin monitasoinen ja äärifilosofinen, että vaatisi toisen katselukerran spotata kaikki pienet yksityiskohdat. Elokuvassa jäi harmittamaan ehkä hieman ylitse viety mysteerisyys. Äksöniä tämä ei ole, joten jos hitaat elokuvat eivät toimi, saatat nukahtaa. Erinomainen, ajatuksia herättävä scifielokuva, joka ei kuitenkaan kolahtanut niin täysillä kuin kuvittelin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!