Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 14.7.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Harvardin kunnioitettu symbologi ja tutkija Robert Langdon saa tällä kertaa tehtäväkseen ratkaista murhien sarja ja terroristi-isku Vatikaanissa. Murhien sarja lähti liikkeelle Paavin murhasta. Vatikaanin historiasta löytyvien vihjeiden avulla tapahtumien ketju saa merkityksen. Antimateriaalisäilö on vaarassa räjäyttää koko valtion taivaan tuuliin ennen tiettyä määräaikaa…

Da Vinci Koodi oli surkea, joten niin oli tämäkin. Leffa oli tavallaan mielenkiintoinen, mutta paavihölynpöly meni minulta vähän ohi. Pidin eniten jännittävistä tilanteista, kuten aikaa vastaan taistelemisesta, ja eri symbologisista kuolemista. Leffa oli melko epärealistinen ja puutteellinen, mutta katsottava. Kumpikaan tavallisesti hyvien suoritusten näyttelijöistä ei vakuuttanut. Tom Hanks oli puiseva ja tylsä, ja lempinäyttelijäni Ewan McGregor taas rooliinsa nähden normaalia huonompi… jätä tämä väliin!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!