Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.8.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

An American Crime on tositarina kaupunkilaisäidistä, Gertrude Baniszewskista, joka perheensä kanssa osallistui 1960-luvun hirvittävimpään rikokseen pitämällä teinityttöä lukittuna kellarissa Indianan osavaltiossa. Tämän tarinan sanotaan olevan sellainen jonka jokaisen tulisi tietää.

Leffan juonikulku oli mielenkiintoinen. Elokuvan edetessä fiilikset vaihtelivat hämmästyksestä järkytykseen – miten tällaistakin on voinut tapahtua. Näyttelijäsuoritukset olivat hyviä, monesta elokuvasta tuttu Catherine Keener ja Ellen Page suorittivat huippuroolit, kuten tavallista. Tositarinaksi leffa oli keskitasoa, mutta sellainen jota voin suositella muillekin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!