Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 14.9.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Avaruusmatkailijat löytävät kuusta omituisen esineen, mustan Monolithin, joka lähettää signaalia Jupiteriin. Porukka lähetetään avaruussukkulalla tutkimaan mitä se kaikki tarkoittaa…

Minun on pitänyt katsoa 2001: Avaruusseikkailu jo pitkään, mutta olen pitänyt juonta ja leffan kuvausta aina jokseekin tylsänä. Ja voi että kuinka olinkaan oikeassa. Elokuvassa kaikki tapahtuu järisyttävän hitaasti. Leffassa on kuuluisia kappaleita lukuunottamatta melko olematon soundtrack, mikä tekee elokuvasta entistä ikävystyttävämpää katsottavaa. Elokuvan juoni on tylppä, pointiton sekamelska. Yliarvostettu taideleffa, jonka todellista merkitystä saa todella etsiä. Aikakauteensa nähden taitavasti tehty ja visuaalisesti hieno, mutta sisällöltään erittäin kyseenalainen. Elokuvan ei tarvitse olla vauhdikas ollakseen kiinnostava, mutta tämä ei olisi ollut tällaisenaan kiinnostava edes nykypäivän erikoistehosteilla. Vältä, ellet halua nukkua.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!