Lupaavimmat TV-sarjat vuonna 2022

22.5.2022 Roni Laukkarinen @rolle

Olen katsonut tänä vuonna paljon sarjoja. Traktin mukaan yhteensä on tullut katsottua 162 tv-sarjaa. Kirjoitin viimeksi tv-sarjoista vähän laajemmin vuonna 2013, tarkalleen ottaen 41 sarjasta. Tuolloin olin kuitenkin 25-vuotias ja nykypäivään mennessä sarjamakunikin on hieman kultivoitunut. Oleellisesti se ei ole kuitenkaan muuttunut. En vieläkään voi sietää sitcomeja, enkä katso kovin paljon draamasarjoja. Paras sarja on sellainen, joka ei ole kiinni tässä todellisuudessa.

Niin monta hyvää sarjaa, että rajauksen ulkopuolelle jää väkisinkin paljon oikeasti potentiaalisia. Pyrin kuitenkin listaamaan nyt ne tämän hetken kuumimmat. Katso myös artikkelin lopusta muutama muu täky, joka ei listalle tällä kertaa päätynyt.

Night Sky (2022)

Ikääntynyt pariskunta viettää rauhallista eläkeläiselämää pienessä kaupungissa, riesanaan tungetteleva uusi naapuri. Franklin ja Irene pitävät yöllisestä tähtitaivaan tiirailusta, mutta oman taivaansa sijaan heillä on vajassaan salaisuus, eräänlainen portaali toiselle planeetalle.

Night Sky on mukava uusi tuulahdus scifisarjojen tarjontaan. Hyvää scifiä ei ole hetkeen ollut tarjolla, joten sarja on erittäin tervetullut. Pääosaa näyttelee mm. mainio J. K. Simmons.

Traileri

The Staircase (2022)

”Murhaportaat” Netflix-dokumenttisarja kohahdutti 2000-luvun alusta aina vuoden 2018 Michael Petersonin vapautumiseen asti. Tappoiko joku Kathleen Petersonin vai oliko kyseessä oikeasti onnettomuus? Yksi kohutuimpia mysteerejä on saanut nyt draamasarjan HBO:lle. Jännittävä ja mielenkiintoinen tapaus alkuperäistä seuranneelle. Toni Collette ja Colin Firth loistavat rooleissaan. Firthillä yllättävän hyvä jenkkiaksentti ja maneerit aivan kuin Petersonin.

Traileri

The Time Traveler’s Wife (2022)

Audrey Niffeneggerin vuonna 2003 julkaistuun samannimiseen kirjaan pohjautuva TV-sarja vaikuttaa lupaavalta ensimmäisen jakson perusteella. Pidän Rose Lesliestä (mm. Game of Thronen Ygritte), monessa mukana Theo James on vähän ynseämpi, joskin pilotissa menettelee. Tarinasta on myös upea Robert Schwentken ohjaama elokuva, jonka katsoin vuonna 2009. Sen aikainen arvostelu löytyy täältä.

Traileri

https://www.youtube.com/watch?v=aoYXtKF_g1Y

Obi-Wan Kenobi (2022)

Jedimestari Obi-Wan Kenobista on odotettu pitkään omaa sarjaansa. Disney+ on tuonut viime vuosina paljon hyvää, kuten Mandalorianin. Taidokkaasti toteutetut sarjat hieman kirvoittavat pettymystä uusien Star Wars -elokuvien suhteen. Sarjan ensimmäinen jakso julkaistaan lauantaina 27. toukokuuta 2022, en malta odottaa.

Traileri

Mitäs muuta?

Tänä vuonna on tullut paljon muutakin hyvää, mutta tässä vielä joitakin omia suosikkejani tältä ja parilta edelliseltä vuodelta:

 • The Girl From Plainville (2022) – Tositapahtumiin perustuva draamasarja Michelle Carterin kuolemantuottamus-oikeudenkäynnistä.
 • The Dropout (2022) – Muutaman vuoden takaiseen Theranos-kohuun keskittyvä tositapahtumiin perustuva draamasraja. Amanda Seyfried näyttelee uskottavasti Elizabeth Holmesia.
 • Moon Knight (2022) – Moon Knight on Marvelin vähän oudompi, mielenvikaisempi antisankari. Erikoinen uutuus, tosin amerikkalaisen Oscar Isaacin brittiaksentti on kammottava.
 • Upload (2020) – Scifisarja tulevaisuudesta, jossa pääsee virtuaalitodellisuuteen kuolemansa jälkeen.
 • After Life (2019) – Naurattava ja itkettävä draamakomedia vaimonsa syöpään menettäneestä miehestä. Pääosassa Ricky Gervais.
 • Invasion (2021) – Alienit hyökkäävät maapallolle ja perheenäidin täytyy vain selvitä. Scifisarja. Toivottavasti jatkuu, ensimmäinen kausi oli jännittävä.
 • Locke & Key (2020) – Yksi lemppareistani. Kolme kautta täyttä timanttia. Vaikka onkin nuorisolle suunnattu, toimii myös varttuneemmalle väelle. Fantasiasarja.
 • Doom Patrol (2019) – DC Comicksin äärimmäisen synkkä ja brutaali scifi-draama-komedia, mikälie. Suosittelen. Pääosassa mm. Brendan Fraser.
 • Midnight Mass (2021) – The Haunting sarjan ohjanneelta Mike Flanaganilta suorastaan mestariteos. Jos jonkun uuden kauhusarjan katsot, katso tämä. Ottaa piikikkäästi kantaa uskontoihin.
 • Squid Game (2021) – Viime vuoden kohutuimpia. Ei kaivanne selittelyitä.
 • Loki (2021) – Marvelin ja scifin ystäville. 5/5.
 • Love, Death & Robots (2019) – Juuri tuli kolmas kausi. Pakko katsoa. Löytyy Netflixistä.