Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.11.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Wyomingin talven myrskyt ovat edessä Amerikan alkuperäisasujien alueella Wind Riverissä. Veteraani-metsästäjä Cory Lambert pistää lampaita ja karjaa häiritseviä kojootteja ja leijonia pois päiviltä, kun huomaa verisen ruumiin lumessa. Tyttö on tuttu, ja Lambert tietää kenen jäljille lähteä, etenkin kun hänen omassa menneisyydessään on ollut samankaltainen tapahtumaketju…

Wind River on hidastempoinen, mutta mukaansa vetävä trilleri. Yleensä en Jeremy Renneristä niin välitä, mutta tässä elokuvassa hän loistaa. Leffan aihepiiri on rankka, pala nousee helposti kurkkuun. Kipua ja menetystä on kuvailtu täydellisesti. Jännittävä, ennalta-arvaamaton, erilainen draamatrilleri, jossa myös häivähdys mysteeriä. Ohjaaja Taylor Sheridan on aiemmin lähinnä näytellyt, joten näyttelyn ja produktion suhteen tämä on häneltä suhteellisen onnistunut debyytti. Jos lumiset maisemat, dekkarimainen pohtiminen, hyvä näyttely ja loistava tunteiden kuvailu kiinnostaa, Wind River on valintasi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!