Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 18.8.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Jim Bloggs tulee kyliltä kotiin rouvansa Hilda Bloggsin tykö ja kertoo emännälle uutiset. Näyttää levottomalta, ja sota on tulossa. Pontevana vanhuksena Jim päättää kyhätä ovista ja muista kodistaan löytyvistä välineistä suojan talonsa sisälle pommia varten…

”When the Wind Blows” on jännä yhdistelmä animaatiota ja ”tosielämän” kuvaa. Pidin leffan tekotarinasta ja ideasta, mutta juonta seuratessani koko ajan ikään kuin odotin jotain tapahtuvan. Leffa on tavallaan ironinen ja sodanvastaiselta sanomaltaan hyvä, mutta odotin leffalta ehkä paljon enemmän kuin mitä olisi kannattanut. Leffa ei myöskään ollut niin dramaattinen ja surullinen kuin kuvittelin. Hyvä, erilainen kertomus sodasta. Ei sen kummempaa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!