Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.8.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Trainwreck on dramaattinen komedia epätasapainoisesta alkoholistista, Jeffistä, jonka elämä on rakennettu AA-kerhojen tapaamisista, tukihenkilöistä, ja psykedeelisistä unista. Jeff luulee myös potevansa Touretten oireyhtymää, ja joutuu aina vaikeuksiin tasapaino-, keskittymis- ja lukihäiriönsä vuoksi. Kymmenen vuoden ajan Jeff on yrittänyt pysyä selvänä, ja se onkin ainoa asia jossa hän on edistynyt. Tavattuaan ensimmäisen tyttöystävänsä Jeff päättää laittaa elämänsä kuriin, vaikka ensimmäiseksi hankkimalla töitä…

Seann William Scott osoitti tässä elokuvassa sen että ei ole ainoastaan päättömien komedioiden vakinäyttelijä. Miehellä on munaa ja osaamista myös vakavimpiin rooleihin. Pidin suunnattomasti koko elokuvan ideasta, ja leffa puhutteli melko hyvin myös minua itseäni. Jeffistä tuli ihan oma persoona mieleen, sillä hänellä oli vastaavia ongelmia. Rainassa keskityttiin lähinnä elämään ja elämän tuomiin koetuksiin. Leffa oli samalla myös surullinen ja surkuhupaisa. Hassua, miten joku elokuva pystyy olemaan samaan aikaan niin montaa asiaa. Suosittelen vilkaisemaan, jos jostain käsiisi joskus saat.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!