Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.3.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Asif, Ruhel ja Shafiq ovat Iso-Britannian kansalaisia, mutta myös puoliksi pakistanilaisia ja muslimeja. Kaveriporukka lähtee toiseen maahansa, eli Pakistaniin ”lomamatkalle” kaverinsa häitä katsomaan. Nuoret miehet ovat luonteeltaan kilttejä, eivätkä tekisi pahaa kärpäsellekään. Koska matkalla jää luppoaikaa, he päättävät lähteä hyväntekeväisyysmatkalle rajan toiselle puolelle, Afganistaniin. Rajan toisella puolella on kuitenkin käynnissä sota ja pommitukset, ja miehet otetaan kiinni ja viedään Guantanamo Bay syytettyinä terrorismista…

The Road to Guantí¡namo on puoliksi draama, puoliksi dokumentaatio kolmesta syyttömästä miehestä, jotka joutuvat jenkkien ihmisarvoa alentavan ryöpytyksen alle. Katsoin elokuvaa silmät pyöreänä. Tämä on taas näitä tositapahtumia, joita ei osaa uskoa todeksi. Ihminen on mielestäni arvokas olento, ja tämänkin leffan katsomisen jälkeen en voi muuta kuin todeta että jotkut ihmiset ovat eläimiä. Leffa laski arvostustani jenkkejä kohtaan entisestään. Must-see.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!