Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.4.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Ylipainoinen professori Sherman Klump yrittää epätoivoisesti laihduttaa. Professorilla on koulun opettamisen ohella oma tutkimus menossa, jolle hän yrittää saada apurahamyönnytystä. Tutkimuksen tuloksena syntynyt ihmejuoma auttaa häntä laihtumaan, mutta sisältää myös ikäviä sivuvaikutuksia…

Pähkähullu Professori on eittämättä yksi ysärin parhaita elokuvia. Pidin elokuvan scifi-ideasta ja vanhasta kunnon pieruhuumorista. Tykkäsin myös Eddie Murphyn suorituksista todella paljon, mielestäni on huikeaa että yksi mies pystyy heittämään noin monta erilaista roolihahmoa samaan elokuvaan. Murphy näytteli elokuvassa Buddy Lovea, Lance Perkinsiä, ja Klumpeja, eli yhteensä seitsemää hahmoa. Ilmiömäistä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!