Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 9.3.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Thorin tammikilpi ja ereborin kääpiöt ovat onnistuneet valloittamaan takaisin kotimaansa rikkaudet, mutta joutuvat kohtaamaan seuraukset päästettyään lohikäärme Smaugin Järvikaupungin kimppuun. Samaan aikaan musta ruhtinas Sauron on lähettänyt örkkiarmeijansa hyökkäämään Yksinäiselle vuorelle, ja Bilbo Reppulin on taisteltava hengestään viiden mahtavan armeijan käydessä sotaan. Pimeyden syvetessä kääpiöiden, haltioiden ja ihmisten on tehtävä päätös: yhdistää voimansa tai tulla tuhotuiksi.

Hobbitin kolmas osa on odotetusti venytettyä mäiskettä. Leffan jatkuva tappelu ja liirumlaarumit alkavat vähän kyllästyttää kun jo alkuvaiheilla tietää mitä tuleman pitää. Mikään ei oikeastaan enää yllätä. Mukavia fläsäreitä välissä vanhaan kunnon LOTR-saagaan, mutta mitään kovin uutta elokuva ei tarjoa. Näyttely on hyvää ja tehosteet hienoja, mutta eiköhän tämä ollut tässä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!