Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 18.6.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Svidd Neger kertoo Norjan maaseudun saamelaisesta alueesta, jossa elelee ryyppäävä mies aikuiseksi kasvaneen Anna-tyttönsä kanssa, sekä leskiakka vahvan mutta tyhmän poikansa kanssa. Merisaamelaiseksi luultu neekeri saapuu alueelle ja herättää kummastusta. Aito saamelaismies pakenee ihmisiä, mutta löytääkin itsensä ihmisten keskeltä…

Leffa oli niin miljööltään kuin juoneltaankin ahdistava. Katsoin elokuvan vain sen takia että sen soundtrackin on säveltänyt lempiartisteihini lukeutuva Ulver. Leffa oli hölmö ja synkkä, eikä oikein makuuni. Vitsit olivat tyhmiä ja elokuva rikkoi ärsyttävästi rajoja. Typerä elokuva. Norjan kieli on tosin mukavaa kuunneltavaa. Kuten myös saame.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!