Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 23.11.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Catherine on matikkanero-isänsä tyttö, joka asuu kotonaan auttaakseen isäänsä joka on seniiliyden lisäksi henkisesti epätasapainossa – mielisairas. Sairaanaoloaikanaan tytär laskee isänsä kanssa matematiikkaa ja yrittää tehdä mullistavia löytöjä laskuillaan. Isän kuolinhetkinä Catherine huomaa itsessään samoja piirteitä kuin isänsä sairastumishetkinä ja pelkää mielenterveytensä järkkyvän. Samalla Catherine laskee yhä etsiäkseen lopullista todistusta…

Proofista tuli vähän mieleen Kaunis Mieli (Beautiful Mind) -elokuva, sillä siinä oli paljon samanlaisia piirteitä. Elokuva oli melankolinen ja tapahtumien miljöö todella tavallinen, mutta se oli todella mielenkiintoinen. Hetkeksikään en torkahtanut tai kyllästynyt. Idea oli pirteä ja Anthony Hopkins ja Gwyneth Paltrow osaavat todella näytellä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!