Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.1.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Monster-elokuva kertoo tositarinan AIleen Wuornoksesta, prostitoidusta, josta tulee sarjamurhaaja. Wuornoksella on ollut syntymästään lähtien hirveä elämä. Hänen isänsä oli psykopaatti pedofiili, joka tappoi itsensä Wuornoksen ollessa vielä pieni lapsi. Kasvettuaan isovanhempiensa luona perheensä ja pappansa hyväksikäyttämänä Alleen ajautuu ongelmiin. Esiteiniässä aloitettu huoraaminen jatkuu, kunnes Wuoronksella tulee mitta täyteen. Useiden raiskausten uhri Wuornos tutustuu lesboon nimeltä Selby, ja heistä tulee kumppanit. Viha kasvaa miehiä kohtaan, eikä ongelmille tule loppua…

Monster on rankka elokuva, mutta hyvin tehty. Elokuva kertoo erittäin surullisen ja raskauttavan tarinan täysin pieleen menneestä elämästä. Charlize Theron on saanut elokuvasta Oscarin (paras naispääosa), ja hyvällä syyllä. Koko elokuvan aikana en tunnistanut Alleen Wuornoksen näyttelijää, ja jälkikäteen kun katsoin pääosan esittäjää, olin tipauttaa silmät päästäni. Erittäin taidokas roolisuoritus, jota en ollut uskoa näkeväni. Christina Ricci on elokuvassa myös harvinaisen söpö. Vaikka rankka leffa onkin, suosittelen draamojen kuten Boys Don’t Cry, Bully, This Boy’s Life -jatkumosta pitäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!