Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.1.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Kuuluu pieni tömähdys ja iso osa maapallon ihmisistä katoaa. Ray Steele lentää lentokonetta kun toinen lentäjistä häviää ja puolet koneen ihmisistä. Vain vaatteet jäävät jäljelle. Rayn tytär ihmettelee kaaosta maan kamaralla ja yrittää saada isäänsä kiinni, kun äiti ja veli ovat hävinneet…

Ihan ensimmäisenä täytyy sanoa että olen lukenut kaikki Tim LaHaye ja Jerry B. Jenkinsin kolmetoista romaania ”Viimeisten päivien vaellus” (Left Behind) nuoruudessani ja ne olivat mielestäni hyviä. Left Behindistä ja jatko-osista on yritetty tehdä elokuvia aiemminkin, kenenkään onnistumatta. Leffat ovat olleet armotonta kuraa jostain syystä. Idealtaan homma toimii, ainakin kirjoissa meni paljon loogisemmin.

En lähde tähän pohtimaan sen enempää kirjoja, tai leffoja, mutta tämä uusin Left Behind on ihan hirveää kuraa. Ihan ensimmäisenä näyttely… aivan ö-tasoa. Kuiva ja kliseinen soundtrack yhdistettynä kamalaan näyttelyyn on kuin katsoisi huonoa saippuasarjaa, tai vielä pahempaa. Pöhöttynyt Nicolas Cage näyttää siltä kuin häntä ei edes kiinnostaisi näytellä elokuvassa.

Kirjat lukeneena eniten häiritsee kuitenkin se miten paljon kaikkea konsepti sisältää oikeasti ja miten pieni osa tapahtumista varsinainen elokuva on. Siis venytettynä ensimmäisen kirjan muutamat luvut? järjetöntä. Väliin on keksitty hirveää epäloogista Hollywood-kuraa, joka on täynnä aukkoja. Kai luulivat että idea kiinnostaa enemmän jos pistetään vähän surrealistista äksöniä sekaan. Väärin luulivat.

Left Behind (2014) on surkea kötöstys, remake, jota ei olisi pitänyt tehdä. Jos edes koko ajatus Raamatun mukaisesta Harmageddonista kiinnostaa yhtään, lue kirjat.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!